Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Buton de panica in scolile din Bucuresti: cand poate fi folosit

Mai multe unitati de invatamant din sectorul 1 si sectorul 2 al Capitalei au fost dotate cu butoane de panica, pentru rezolvarea rapida a situatiilor de urgenta.
 
 
Butoanele de panica instalate in scolile din Bucuresti au fost conectate la dispeceratul Politiei locale si vor fi folosite de directorii institutiilor sau de cadrele didactice doar in caz de urgenta: furt, violenta, urgenta medicala sau incendii.
 
Primaria sectorului 2 a implementat anul acesta si butonul de panica la toate cele 125 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, care va asigura o reactie prompta a echipajelor Politiei Locale Sector 2, in caz de urgenta.
 
Parintii elevilor nu trebuie sa plateasca pentru buna functionare a sistemelor de protectie, ele fiind suportate integral din bugetul local al Primariei sectorului 2", potrivit reprezentantilor Primariei.
 
In cele 125 de unitati de invatamant preuniversitar de stat din sectorul 2 s-au montat urmatoarele sisteme de siguranta: au fost distribuite peste 40.000 de cartele de acces pentru elevii din scolile gimnaziale, liceele si colegiile nationale, au fost montate peste 2.100 de camere video care functioneaza non-stop (de exterior pentru gradinite, de exterior si interior pentru scoli gimnaziale, licee si colegii nationale), fiind si 184 de posturi de paza. In fiecare unitate de invatamant, in functie de marimea cladirilor, au fost amplasate intre unul si trei posturi de paza. Fiecare post de paza este deservit de cinci persoane pentru asigurarea functionarii 24 de ore din 24.
 
Paza in scoli si butonul de panica vor creste gradul de siguranta al elevilor si cadrelor didactice in timpul programului scolar.
 
 
 
Sursa: www.portalinvatamant.ro