Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Elevii care vor beneficia de programul fructe proaspete in scoli in anul scolar 2014-2015

Aproximativ 1,7 millioane de elevi din clasele pregatitoare si din clasele I-VIII, din invatamntul de stat si privat, vor primi in anul scolar 2014-2015 fructe proaspete in pauzele de la scoala.
 
Programul pentru incurajarea consumului de fructe proaspete in scoli a fost aprobat de Guvern. Bugetul total al programului este de 64, 6 milioane de lei, din care jumatate reprezinta bani europeni, iar diferenta este cofinantare asigurata de statul roman.
 
Hotararea vizeaza stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a unor masuri adiacente, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in anul scolar 2014-2015.
 
"In anul scolar 2014-2015 a fost mentinuta limita valorii zilnice de 0,37 de lei/copil, insa perioada de distributie gratuita a fost extinsa la 86 de zile, cu o zi mai mult fata de anul scolar 2013-2014", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
 
 Din momentul intrarii in vigoare a acestei hotarari de Guvern, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pot incepe procedurile de organizare a licitatiilor pentru implementarea programului.
 
Actul normativ a completat lista masurilor adiacente care pot fi implementate in cadrul acestui program, respectiv organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume sau de activitati educative practice, precum si crearea de pagini web prin care sa fie oferite informatii despre implementarea programului, potrivit institutiei.
 
Masurile adiacente distributiei de fructe devin eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene si nu pot reprezenta, valoric, mai mult de 15% din alocarea finala a fiecarui stat membru, se mai arata in comunicat.
 
 
Sursa: www.portalinvatamant.ro