Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Incepe campania de vaccinare in scoli: Ce trebuie sa stie toti parintii

Ministerul Sanatatii deruleaza procedura de achizitie a dozelor de vaccin necesare campaniei din scoli. Cei mai mici dintre elevi (cei de sapte ani) vor fi vaccinati in luna noimebrie impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.
 
De asemenea, micutii cu varsta cuprinsa intre sase si opt ani vor fi vaccinati antipoliomielitic.  In luna decembrie, elevii de 14 ani vor fi vaccinati antidifterotetanic.
 
In perioada aprilie-mai 2015 urmeaza sa se administreze vaccinul diftero-tetanic pentru elevii din clasa a VIII-a.
 
Ministerul Sanatatii sustine ca a luat toate masurile, astfel incat sa nu existe sincope in derularea campaniei de vaccinare a elevilor.
 
Este important pentru elevi sa faca toate vaccinurile recomandate de medici, deoarece bolile infectioase sunt cu atat mai periculoase in colectivitati, deoarece se pot raspandi cu usurinta.
 
Netratate corespunzator, bolile infectioase pot provoca epidemii, care pun in pericol sanatatea si siguranta intregului colectiv - elevi si cadre didactice. Din acest motiv autoritatile si medicii recomanda respectarea calendarului de vaccinare.
 
Aceste vaccinari se adreseaza atat copiilor scolarizati, cat si celor nescolarizati. In timp ce primii vor beneficia de imunizare in scoli, copiii din cea de-a doua categorie vor fi nevoiti sa se deplaseze pana la cabinetul medicului de familie pentru a se vaccina.
 
Atentie! Intre doua administrari succesive ale aceluiasi tip dde vaccin se lasa un interval de 28 de zile.
 
 
Sursa:www.portalinvatamant.ro