Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Ministerul Educaţiei a alocat peste un milion de lei pentru retipărirea vechilor manuale şcolare la clasa I

Ministerul Educaţiei a alocat peste un milion de lei pentru retipărirea vechilor Abecedare şi manuale de Matematică de la clasa I, scriu jurnaliştii de la Adevărul.
 
Reprezentanţii principalei edituri care le retipăreşte spun că, în cel mult 10 zile, elevii vor avea manuale.
 
Este vorba de Abecedarele de la editura Aramis, aprobate în 2004 şi Abecedarul de la editura Ana, aprobat în acelaşi an. De asemenea, pentru matematică, învăţătorii au de ales tot din manualele care au apărut acum 10 ani de la editurile Aramis, Sigma, Euristica, Petrion şi Crepuscul.
 
Media preţului unui manual Aramis achiziţionat de minister este de 2,20 lei, în timp ce un Abecedar poate fi cumpărat cu 19 lei dintr-o librărie.
 
După ce a fost ameninţat de premierul Victor Ponta cu demisia dacă nu rezolvă problema lipsei manualelor, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a decis, pe 18 septembrie, să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I şi clasa a II-a, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale.
 
Inspectoratele şcolare judeţene au primit ordin ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I.
 
Potrivit oficialilor ministerului, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.
 
 
 
Sursa: www.edu-news.ro