Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Cum îi ajutam pe copii sa scrie prima lor compunere pentru scoala

Primele saptamani de scoala dupa vacanta de vara reprezinta un prilej pentru dascali pentru a-i pune la treaba pe cei mici, fara ca ei sa isi dea seama.
 
Compunerea la limba romana cu amintiri din vacanta de vara este nelipsita din cerintele invatatorilor, care doresc sa evalueze rapid abilitatile micutilor scolari de scriere si concentrare.
 
Pentru o compunere reusita, este esential sa recapitulati rapid cu copiii activitatile pe care le-ati desfasurat impreuna in timpul verii. Probabil ati mers in vacanta la munte sau la mare, la bunici sau ati petrecut o zi minunata la piscina sau intr-un parc din orasul in care locuiti.
 
Invatatorii incearca de multe ori, atunci cand citesc compunerile despre vacanta de vara a elevilor sa descopere daca in cele trei luni de vacanta acestia au participat macar la o activitate educationala, fie ea un atelier de pictura, un curs de muzica sau o vizita la muzeu.
 
Este indicat sa va stabiliti o perioada fixa a vacantei, despre care sa scrieti in compunere si nu sa vorbiti la modul general despre cele trei luni de vara care tocmai s-au incheiat.
 
In afara de detaliile si peripetiile pe care le povestesc cei mici in cadrul compunerii, invatatorii vor analiza in primul rand calitatile lor ortografice, pe care vor incerca sa le corecteze. De la forma in care fac literele, pana la greselile de scriere sau gramaticale. Acestui capitol trebuie sa ii acordati o atentie deosebita.
 
Un alt aspect important este titlul, pe care este important sa il stabiliti impreuna cu cei mici si care trebuie scris la final, dupa incheierea compunerii.
 
 
 
Sursa:www.portalinvatamant.ro