Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Cum poate influenta tatal succesul scolar al copilului

La succesul scolar al copiilor contribuie si factorii genetici, nu doar eforturile depuse de cei mici pentru insusirea informatiilor noi.
 
Scolarii vor avea cu atat mai mult succes la scoala, rezultate bune la invatatura, la examene si vor prinde mult mai usor informatiile, cu cat tatii au avut la randul lor un nivel de educatie ridicat.
 
Nu ne referim doar la latura emotionala, care ii incurajeaza pe cei mici sa invete mai bine daca parintii lor au avut parte de o educatie inalta, ci pur si simplu, capacitatea lor de invatare are un potential mai mare daca provin din familii intelectuale.
 
Un studiu efectuat de Oficiul National Britanic pentru Statistica arata ca probabilitatea ca un copil al carui parinte are o educatie precara sa aiba succes la scoala este de sapte ori si jumatate mai mica decat in cazul unui elev al carui tata este foarte educat.
 
Acelasi studiu arata ca si nivelul de educatie al mamei este important pentru dezvoltarea intelectuala a micutilor, insa intr-un grad mai mic.
 
Asta inseamna ca elevii ai caror mame au un nivel slab de educatie au sanse de trei ori mai mici sa invete bine la scoala si sa se angajeze intr-un domeniu bine platit, fata de copiii care au mame cu studii superioare.
 
Si pe bune dreptate daca ne gandim in primul rand la situatia familiilor din Romania. In cele mai multe cazuri, copiii care provin din familii cu studii inalte au rezultate bune in timpul scolii, la examenele nationale si cei mai multi termina o facultate si un masterat. In schimb, de cele mai multe ori, micutii ai caror parinti nu au terminat scoala nu sunt incurajati de familie sa isi continue studiile si sunt impinsi de la spate sa se apuce de munca inca din copilarie.
 
In plus, potentialul copiilor care provin din familii ridicate sa se concentreze, sa inteleaga si sa gestioneze informatiile noi este mult mai ridicat fata de micutii ai caror parinti nu au terminat nici macar liceul.
 
Conform studiului, capacitatea copilului de a intelege si a invata mai bine la scoala depinde in cea mai mare masura de educatia, temperamentul si obiceiurile tatalui.
 
 
Sursa:www.portalinvatamant.ro