Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Incepe Festivalul National pentru Parinti

"In familie" este primul Festival National de Parenting din Romania, care se va desfasura la Sala Palatului din Bucuresti in perioada 26-28 septembrie.
 
Festivalul National de Parenting "In familie" se adreseaza parintilor care au copii cu varsta cuprinsa intre 1-18 ani, care vor invata ce comportament trebuie sa adopte pentru a manageria cu succes programul educational al celor mici.
 
In cadrul acestui festival se vor desfasura 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor. Pentru inscriere click aici.
 
Structura workshop-urilor este construita pe trei paliere – educatie fizica, educatie mentala, educatie emotionala si pe segmente de varsta ale copiilor 0-3 ani, copii prescolari, scolari si adolescenti. De asemenea, exista sesiuni care adreseaza problematici generale si la care poate participa orice parinte.
 
Workshop-urile pentru adulti abordeaza o gama ampla de aspecte, de la nutritie, la sexualitate, la siguranta personala a copiilor, gestionarea optiunilor de cariera, copii supradotati, copii cu dizabilitati, copii cu IQ normal, copii din familii monoparentale, copii cu ADHD, familii cu mai multi copii etc.
 
10 motive pentru care orice parinte ar trebui sa participe
 
- Vei intelege de ce metodele "de pe vremea mea" au nevoie sa fie inlocuite astazi;
- Iti vei face viata mai usoara intelegand cum sa actionezi constient si nu sa reactionezi furios, mai mereu;
- Vei afla ca pentru a putea creste frumos copii , ai nevoie de infornare corecta;
- Vei renunta la autosuficienta educarii "la intamplare", aruncand niste seminte "sa vedem ce iese";
- Vei primi in "trusa pentru acasa" multe instrumente practice pe care le poti folosi la nevoie;
- Iti vei da seama ca si atunci cand nu vorbesti de fapt spui ceva si copilul "te citeste", chiar daca tu nu esti constient de acest lucru;
- Vei face singur diferenta intre educatie si dresaj, descoperind astfel o serie de beneficii;
- Iti vei dezvolta curiozitatea pentru a cauta solutii functionale si eficiente pe termen lung fara cearta si scandal;
- Vei invata cum sa ai o relatie armonioasa cu copiii tai, asa cum poate ti-ai dorit-o si tu cand erai de varsta lor;
- Iti vei creste increderea in tine si in acest fel vei fi un model demn de urmat pentru copiii tai.
 
"In urma intalnirilor cu parintii, atat in cadrul profesional cat si informal, am sesizat o nevoie reala a parintilor de astazi de a fi ghidati in educarea noilor generatii. Instinctul matern/patern, doar impreuna cu o aprofundare temeinica a cunostintelor legate de dezvoltarea completa a copilului (fizic, mental, emotional) poate asigura o relatie sanatoasa parinte-copil. Stim deja ca parintele este psihologul de fiecare zi al copilului si este necesar sa fie pregatit corespunzator. Totodata, in multe cazuri, sistemul de educatie formala si familiala al parintilor nostri nu mai poate fi aplicat acestor copii", sustine Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting "In Familie".
 
 
 
Sursa: www.portalinvatamant.ro