Lectii interactive online pentru

gimnaziu

Urmarind programa scolara, rezumam materia într-un video interactiv, o sedimentam prin prezentari vizuale si audio apoi o verificam prin teste.

Învață să înveți

De 10 în 10 minute

Top 5 motive pentru care elevii nu sunt atenti la ore: ce trebuie sa faca parintii

Neatentia la ore este o problema foarte des intalnita in randul copiilor, pe care o observa atat parintii acasa, cat si invatatorii la scoala.
 
Te-ai intrebat vreodata de ce este distras cel mic in timpul orelor? Ce anume i se pare mai interesant, ori pe ce isi concentreaza atentia in timp ce o priveste pe doamna invatatoare care preda tabla inmultirii? Daca ti se par intrebari al caror raspuns nu ai de unde sa il gasesti, te inseli!
 
Principala cauza pentru neatentia copiilor la ore este telefonul mobil. Cu atat mai mult, daca micutul tau detine un smartphone, cu acces la internet, acesta va butona telefonul cel putin de trei in timpul unei singure ore de curs. Sa fim seriosi, in ziua de azi, nimeni nu isi mai inchide telefonul, daca are o posibilitatea de a-l da pe silentios.
 
Ce inseamna pentru un elev in invatamantul primar sa piarda de 3 ori in 60 de minute firul evenimentelor care se petrec in sala de clasa? Ei bine, inseamna catastrofa totala! Inseamna note mici, rezultate slabe la sfarsitul anului scolar si emotii pentru parinti la evaluarile nationale de la clasa a II-a si clasa a IV-a.
 
Asta pentru ca este destul de greu la o varsta mica sa pierzi chiar si un minut dintr-o conversatie pentru a reveni apoi si a intelege ce se intampla.
 
Va intrebati care este solutia? Ei bine, am fi tentati sa spunem fara telefoane la scoala! Dar acest lucru este mai greu si devine aproape imposibil pentru parintii care ajung acasa de la serviciu tocmai seara tarziu, care nu au o alta modalitate de a tine legatura peste zi cu copilul. In aceste conditii, solutia salvatoare ar trebui sa vina de la cadrul didactic aflat la catedra: fie verificarea tuturor telefoanelor mobile la inceputul orei de curs, pentru a se asigura ca sunt inchise, fie depozitarea tuturor device-urilor mobile intr-o cutie pe catedra, iar cei mici sa le poata folosi doar in pauze.
 
In cazul in care observi ca micutul tau are in continuare probleme cu concentrarea si nu poate sa fie atent la ore prea mult timp, este necesar sa:
 
- il duci la un control medical si sa verifici starea lui de sanatate
- te asiguri ca se culca si se trezeste in fiecare zi la aceeasi ora
- reduci programul la televizor si jocul pe calculator inainte de culcare
- discuti cu el si sa il intrebi sincer, fara sa il certi, care este motivul declansator: zgomotul din clasa, colegul de banca, stilul de predare greoi, informatiile neinteresante;
- te consulti cu invatatorul
 
 
Sursa: www.portalinvatamant.ro